Selected Car Leasing holder til hos Gubsø Garage. Her er det filialchef Lasse Nørgaard Nielsen og salgschef Lars Ewald foran kontoret og en af bilerne - en Porsche. De to bilfolk har begge en lang forhistorie som bilsælgere i Midtjylland.

Selected Car Leasing tilbyder et univers

Leasingselskabet med hovedsæde i Middelfart har åbnet afdeling i Silkeborg, hvor målet er at være den største aktør i premium- og sportsvognssegmentet. Det skal blandt andet ske med tilbud om eksklusive events og trackdays samt investeringsbiler med højt afkast

Kampen om leasing-kunderne er stor. Ikke mindst, når det gælder premium-leasing - de store firmabiler og sportsvogne.

Det er man helt klar over hos Selected Car Leasing i Silkeborg - en del af Selected Car Group, der ejes af Middelfart-milliardæren Torben Østergaard-Nielsen.

Leasingselskabet slog før jul dørene op i Silkeborg, og filialchef Lasse Nørgaard Nielsen og salgschef Lars Ewald slår sig op på, at selskabet kan noget mere og noget anderledes end konkurrenterne. Selected Car Leasing vil sælge et univers.

- Vi rummer rigtig meget i Selected Car Leasing. Vi har vores leasing-del, hvor vi er superstærke på landsplan på sportsvognssegmentet. Det er Porsche, Ferrari og den type biler, men vi tilbyder et helt univers igennem Selected Car Group i Middelfart, for vi har en stor koncern i ryggen. Vi har også et stort bilhus i Køge og en afdeling i København, som vi kører fælles lager med. Så jeg synes, at vi er super repræsenteret i premium-segmentet, siger Lasse Nørgaard Nielsen, inden hans slår fast:

- På selve leasingforretningen er vi skarpe til at finde de rigtige biler og tilbyde konkurrencendygtige priser, men det er på alt det udenom, at vi er i særklasse. Jeg har ikke mødt nogen, der mestrer det ligeså godt som os, siger Lasse Nørgaard Nielsen.

Investering i biler

Han peger på, at der er en stribe fordele hos Selected Car-selskaberne. En af dem handler om investering:

- Vi er kapitalforvaltere, hvor man for 750.000 kroner kan købe sig ind i puljer af investeringsbiler. Her køber man to-tre superbiler, som så løber som en investering i en fem til syv-årig periode. Forrentningen i investeringspuljen fra foråret 2020 har været på 14-15 procent, siger Lasse Nørgaard Nielsen.

Selected Car Group består af tre selskaber. Selected Car Leasing specialiserer sig i leasing af biler i premium og sportsvognssegmentet samt Selected Car Investment, der har speciale i at sælge klassiske investeringsbiler, også som puljeinvesteringer. Selected Car Groups tredje forretning er Selected Car Collection, der huser en af Europas fineste bilsamlinger, der benyttes blandt andet til eksklusive events.

- Vi er i en koncern, hvor der hele tiden sker en masse. Der sidder en masse dygtige mennesker i Middelfart, der kommer med en stribe tilbud og arrangementer til vores kunder. Det er noget, vi aldrig selv ville kunne nå, men nu har vi en stor koncern i ryggen. Så kan vi i stedet selv kere os om vores kunder i butikken og besøge potentielle kunder, lyder det fra den lokale afdeling af Selected Car Leasing.

Leasingselskabet tilbyder også sine kunder muligheden for at deltage i eksklusive events og trackdays.

- Det er ture til racerbaner og bilevents i ind- og udland. Det er også besøg hos vores eksklusive biludstilling af klassiske biler i Middelfart. De her ting koster selvfølgelig noget for kunden, så vi er måske ikke de billigste, men det er et aktivt tilvalg for kunden, der så møder andre kunder, der har ild i bagdelen, og som også gerne vil lave forretning, siger Lasse Nørgaard Nielsen.

De primære opgaver i Silkeborg er leasing af biler på lager, hjemtagelse af biler fra udlandet samt forlængelse af leasingaftaler. Leasingaftalerne kan også være på varebiler eller forlængelse af en leasingaftale på for eksempel en Audi A4.

- Vi får rigtig mange tilbud fra kunder, der har leaset hos konkurrerende selskaber, men som gerne vil have en second opinion. Det kan både være for at tjekke om prisen er rigtig, eller hvis man ønsker større sikkerhed, som vi som et stort selskab kan tilbyde, siger Lasse Nørgaard Nielsen.

Skal gøres kendt i Jylland

Selected Car Leasing har hidtil betjent jyske kunder fra Middelfart, men Lasse Nørgaard Nielsen og Lars Ewald skal nu øge kendskabsgraden i Jylland.

- Vi vil gøre selskabet til et kendt sted i Jylland. Der ligger i det hele taget en opgave for os til at gøre Selected Gar Group til noget, som er tæt på og ikke bare noget, som man kigger ind til, når man kører over Lillebæltsbroen, siger Lasse Nørgaard, mens Lars Ewald konstaterer:

- Selected Car Leasing har i forvejen mange kunder fra blandt andet Aarhus-området. Derfor var det oplagt, at vi kom til bilbyen Silkeborg, der er lige i nærheden. Silkeborg er en by, man gerne vil komme til, og samtidig er der nogle dygtige bilforhandlere og leasingselskaber i området, og det ser jeg som en stor fordel for vores forretning. Det vil være ganske naturligt, at man kigger hos flere selskaber, når man er på udkig efter en leasingbil.

- Så gælder det om at have det bedste eller sjoveste tilbud, lyder det fra Lars Ewald.

Han lægger ikke skjul på, at synergien til Gubsø Garage, der er et konference- og eventcenter med fokus på klassiske biler, er stor. For både store biludstillinger og eksklusive restaurant-faciliteter trækker den type kunder til, som Selected Car Leasing er ude efter.

- Det er helt klart en fordel, siger Lasse Nørgaard Nielsen,

De to bilfolk føler, at de er blevet taget godt imod i Silkeborg.

- Vi oplever en stor interesse. Vi kan godt mærke, at Selected Car Group ikke tidligere fysisk har været til stede i det jyske. Vi mærker en tilstrømning fra Aarhus-kanten, og det er selvfølgelig en blåstempling af det, vi har gang i, siger Lars Ewald.

Klubmøder for indbudte gæster

Selected Car Group afholder som noget nyt den første torsdag i hver måned et social club-møde - netværksmøde - for indbudte gæster i Gubsø Garage. Det er en af måderne, som Selected Car Group vil skille sig ud på i forhold til konkurrenterne.

- Det skal være en hyggelig aften, hvor vi præsenterer spændende biler, og hvor vores netværk inviterer gæster fra deres eget netværk med. Det er det vigtigste, at vi får aktiveret vores kunders netværk, siger Lars Ewald.

Leasing-markedet er i stor udvikling, og blandt andet er reglerne strammet op.

- I efteråret 2021 blev der indført strammere regler og stillet væsentligt større krav til, hvordan leasingselskaberne i Danmark håndterer indgåelsen af nye leasingkontrakter. Det handler i bund og grund om beskyttelse mod hvidvask samt forbrugerbeskyttelse.

- For at leve op til det, skal man som leasingselskab have betydelige ressourcer i sin compliance-afdeling (love og regler). Det kan være en udfordring for de helt små leasingselskaber, men for os i Selected Car Group er det en af vores stærke sider, siger Lasse Nørgaard Nielsen.

Han tror, at der vil komme fusioner i branchen i fremtiden.

- Der vil ske yderligere konsolidering af antallet af leasingselskaber, da administrationsbyrden for mange selskaber bliver for overvældende. Som kunde ligger der også en stor sikkerhed ved at bruge et leasingselskab med masser af kapital i ryggen. I Silkeborg er der en del dygtige selskaber, der alle er velkonsoliderede og har en lang historik i markedet.

- Tidligere kunne man sige til en kunde, at »du er en flink fyr og har altid betalt dine afdrag, så du kan lease«. Men sådan er det ikke længere. Nu er kravene langt større, og vi følger selvfølgelig altid den gældende lovgivning, siger Lasse Nørgaard Nielsen.

Lasse Nørgaard Nielsen glæder sig over, at der er stor synergieffekt ved at være en del af Gubsø Garage. Foto: Jakob Stigsen Andersen
Salgschef Lars Ewald har selv BMW som favoritbilen, men han har også kørt i en stribe andre bilmodeller.