Mads Haarup er manden bag Bilglas Gruppen, som han ejer sammen med sin svoger Jacob Haarup. Til foråret går håndværkerne i gang med at udvide de fysiske rammer på Priorsvej i Silkeborg.

Mads begyndte med et enkelt bilglasværksted - nu er det en kæde

Bilglas Gruppen er nu oppe på 10 værksteder drevet af folk i Silkeborg. Firmaet udskifter ruder og reparerer glas på alle bilmodeller

Fra Priorsvej 24 i Silkeborg ledes kæden Bilglas Gruppen med en stribe bilglasværksteder rundt om i landet. Indtil videre findes værksteder i Herning, Kolding, Aalborg, Randers, Aarhus, Hobro, Hadsten og Ishøj samt på hjemmebanen ved Nordre Højmarksvej i Silkeborg.

45-årige Mads Haarup er stifter og direktør, og svogeren Jacob Stenholt Haarup medejer af kæden, som Mads Haarup igangsatte som selvstændig for 16 år siden.

- Jacob er sindssygt dygtig, har orden i tingene og er struktureret. Jeg er bedre til idéerne, fortæller Mads Haarup om rollefordelingen hos ejerne.

Mads Haarup stammer fra Resenbro og bor med sin familie på Ege Allé.

Som ung blev han udlært pladesmed på værkstedet i Silkeborgs daværende Ford-forretning. Her lærte Mads Haarup kunsten at reparere og udskifte bilruder, og efterfølgende var han i en femårig periode ansat hos glarmester Allan Gjerulff, som dengang også beskæftigede sig med bilglas.

Den første kunde

Mads Haarup brændte dog for at blive selvstændig, og han lejede sig ind på autoværkstedet hos Valdemar Jensen-bilforretningen på Bavnehøjvej.

- Jeg havde en lille plads på værkstedet, og herfra kørte jeg ud i min gamle kassebil til små og store autoværksteder, som jeg udskiftede bilruder for. Bilernes Hus var min første kunde, og jeg har haft dem lige siden, fortæller Mads Haarup.

Bilglas Gruppens nyeste afdeling åbnede i 2020 i Ishøj syd for København. Det første værksted af sin art i hovedstadsområdet.

- Pludselig var corona der, og så var vi jo nødt til at gøre et eller andet ved det. Det hele kunne jo ikke bare gå i stå, så vi tænkte, at vi ville starte på Sjælland. Vi havde snakket lidt med biludlejningsfirmaet Sixt, og en dag kom de til os: Fra på mandag vil vi gerne bruge jer. Men på det tidspunkt havde vi intet på Sjælland, men så besluttede vi, at vi kunne komme med en bil om mandagen klar til at skifte bilruder. Det første halve års tid på Sjælland havde vi ingen base derovre. Men i dag har vi værkstedet i Ishøj med to mand, fortæller Mads Haarup.

Han fortæller, at det har krævet hårdt arbejde indtil videre at nå frem dertil, hvor Bilglas Gruppen er i dag. Og der skal fortsat arbejdes hårdt for sagen.

- Jacob og jeg gør alt selv, når vi åbner en ny afdeling. Så tager vi ud for at male gulve og vægge, og hænge skilte og lamper op og så videre. Vi arbejder indtil sent om natten i flere uger, når vi har et nyt projekt, og samtidig koster det omkring en halv million kroner at åbne en ny afdeling - til nye skilte, arbejdstøj og mange andre ting, fortæller Mads Haarup.

Senest har man arbejdet på at udvikle forretningen i Kolding. På grund af stor travlhed kneb det med pladsen i det eksisterende værksted.

- Derfor opdaterede vi i efteråret ved at flytte det hele over i et nyt og større værksted i Kolding.

Et væsentlig næste skridt tages nu i 2022 ved hovedkontoret i Silkeborg.

Til foråret er håndværkerne hyret ind til at bygge nyt på den ubebyggede del af Priorsvej 24.

- Vi bygger en ny hal på 360 kvm, hvor vi skal lave monteringsopgaver, og derudover laver vi nye bade- og toiletrum samt et frokostrum. Det glæder vi os rigtig meget til, og forventer at det nye står færdig til efteråret, fortæller Mads Haarup om de spændende fremtidsplaner.

I forbindelse med nybyggeriet bliver næste skridt, at hele den nuværende monteringshal i stedet omdannes til kontorer.

25 ansatte

Bilglas Gruppen har i dag fem ansatte på kontoret, og de har udsigt til flere kvadratmeter at boltre sig på, når de aktuelle byggeplaner er gennemført.

- Jeg kan ikke lade være med at arbejde røven ud af bukserne. Det er bare sådan, at jeg er, siger Mads Haarup.

Totalt beskæftiger det Silkeborg-baserede firma omkring 25 mennesker, heraf nogle som er tilknyttet via franchiseaftaler med andre selvstændige.

I et par år var Mads Haarup væk i en midlertidig periode fra Bilglas Gruppen. Fra 2017-2019 boede han nemlig primært i Belgien for at bakke op om og følge sønnen Mikkel Haarups vej til en professionel karriere som motocross-kører.

Motorsporten fylder meget og har altid haft en stor rolle i familien hos både far og søn. Mikkel Haarup kører i dag i VM-motocrossserien, mens faderen for længst er tilbage i Bilglas Gruppen, efter at virksomheden fra 2017-2019 lå trygt i hænderne hos hustruen Carina Haarup og svogeren Jacob Stenholt Haarup.

Hårdt arbejde

Mads Haarup er glad for, at han i 2006 traf beslutningen om at blive selvstændig.

- Når jeg kigger tilbage, har det helt sikkert været sjovt. Men det har også været rigtig hårdt. Regning og matematik var det eneste fag, jeg kunne lide i skolen. Ellers var skolen ikke så meget mig, og jeg var mere vant til at arbejde dag og nat. Jeg kan ikke lade være med at arbejde røven ud af bukserne. Det er bare sådan, at jeg er, smiler Mads Haarup.

Ærligt fortæller han, at der skulle kæmpes også for den økonomiske del.

- De første år var det overhovedet ikke særlig godt. Men i dag har vi skaleret op, så vi har fået meget mere mængde på. Det er man nødt til for at kunne købe ind til ordentlige priser.

- En af vores stærke sider er, at vi kan lave god kvalitet til en god pris. Vi har aldrig lånt penge til driften, men da jeg ville købe hallen her på Priorsvej, måtte jeg skifte bank, fordi min daværende bank ikke ville låne mig penge til det, fortæller Mads Haarup.